Domene naj bodo dobro in ustrezno izbrane

Pri domenah je potrebno vedeti vse najpomembnejše informacije, ki nam jih ponuja tudi podjetje, pri katerem lahko opravimo tudi registracijo domen. Poleg registracije domene se je potrebno seznaniti tudi z podaljšanjem domene, prenosom domene ter katere so proste domene.

Domene in njihova registracija

Registracija domen je v resnici izjemno enostaven in hiter postopek. Preko njega vsak posameznik ali podjetje dobi svoj lasten naslov. S tem pa postane nosilec oziroma lastnik domene. Če se torej želite pojaviti in predstaviti javnosti tudi na internetu, potem je registracija domene vsekakor nujna in predstavlja enega od prvih korakov, ki ga bomo morali opraviti, da bomo na spletu sploh lahko vidni.

Domene

Kako izberemo najboljše ime za svojo domeno?

Ime naše domene mora povsem jasno in natančno sporočati namen naše spletne strani. Če bomo na svoji spletni strani predstavljali svojo dejavnost oziroma storitve, potem je najbolje, da domena vključuje tudi te dejavnosti. Tudi pri blagovni znamki se zelo priporoča, da domena vsebuje ime znamke.

Domene pa naj bodo pri tem čim bolj kratke. Obiskovalci si bodo taka imena veliko lažje zapomnili. Posledično bodo našo stran obiskali večkrat in jo tudi priporočali drugim.

Katere domene so najbolje za zakup?

Vemo, da je izbira prave domene ključnega pomena. Ime domene je v resnici prvi stik uporabnikov oziroma strank ali kupcev z našim podjetjem. Če je naša domena razumljiva in je njeno ime povezano z našo dejavnostjo oziroma z našimi storitvami, potem si jo bodo naše stranke/kupci tudi veliko bolje, predvsem pa lažje zapomnile. Domena, ki je preprosta in ki se jo lahko zapomnimo, je namreč prvi večji korak do uspešnega nastopa na spletu.

Domene, ki so že zasedene

Rekli smo, da prav vsaka od domen predstavlja unikatni spletni naslov. Torej registracija že registrirane domene sploh ni mogoča. V takem primeru imamo na razpolago tri možnosti. Ena od njih je, da izberemo drugo domensko ime; druga možnost nam ponuja, da registriramo domeno z drugi domensko končnico; tretja možnost pa je, da lahko kontaktiramo trenutnega lastnika domene in ga povprašamo o možnosti odkupa. Povsem sami pa se lahko odločimo, katera možnost je najboljša za nas.

Scroll to Top