Kakšen računalniški ekran pa uporabljate vi?

Če cele dneve presediš za prenosnim ali namiznim računalnikom, je poleg kakovostnega in udobnega stola ter primerno visoke mize zagotovo najbolj pomemben še dober računalniški ekran. Mali ekran prenosnika pogosto v ta namen ni najboljša rešitev, saj zahteva napenjanje oči, kar lahko pri dolgotrajnem delu postane precej neprijetno. Prav zato sem se nekega dne odločila, da so moje oči predragocene za to, da bi jih po nepotrebnem obremenjevala, zato sem se odločila za nov LCD LED monitor. Enostavno sem ga priklopila na prenosnik ter si tako olajšala delo za računalnikom. Ker je novi ekran veliko večji in zelo kvaliteten, moje oči med delom nikakor ne trpijo več tako zelo. Investicija v nov monitor se je tako že zelo kmalu več kot obrestovala!

Moj novi LCD LED monitor

Pred nakupom novega računalniškega ekrana sem nekaj dni zapored vsak večer brskala po spletu o informacijah, kaj je pametno kupiti. Ko kupujemo novi LCD LED monitor namreč ni pomembna le njegova velikost, ampak tudi zorni oziroma vidni kot ter še marsikaj drugega, zaradi česar je uporabniška izkušnja pri nekaterih ekranih veliko boljša kot pri drugih.

Glede na to, da sem želela z nakupom novega ekrana zaščititi predvsem svoje oči in poskrbeti za to, da bi jih med delom z računalnikom manj obremenjevala, sem pri nakupu novega zaslona še kako pazila na to, da je ta čim boljši. S tem seveda naraste tudi znesek, ki ga morate odšteti za nakup novega monitorja, a ne vidim smisla v tem, da bi varčevali pri nečem tako pomembnem, kot je zdravje oči.

Namesto enega, kar dva

Nov LCD LED monitor sem kupila zato, ker se mi je mali zaslon prenosnika zdel premajhen za resno delo pri mojem delu, ki je izdelava internetne strani. Zdelo se mi je, da na njem preveč napenjam oči, zato se mi je zdel nakup novega, večjega ekrana pametna odločitev.

Ob tem sem razmišljala, da bom pri delu uporabljala stari prenosnik in novi ekran, nisem pa pomislila na to, da bom tako naenkrat lahko uporabljala kar dva ekrana, kar je še posebej praktično. Ko grem kam od doma, zelo pogrešam dodatni večji ekran, saj mi pri delu pride zelo prav, pa tudi moje oči so več kot zadovoljne.

Preberite si še članek na temo reševanje podatkov z diska.

Scroll to Top